«Зелений» перехід і співпраця в атомній галузі: Герман Галущенко провів зустріч із сенаторкою США Теммі Дакворт

Україна і Сполучені Штати мають великий потенціал поглиблення співпраці для прискорення «зеленого» переходу і впровадження сучасних технологій в атомній енергетиці.

Про це йшлося на зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка і сенаторки США від штату Іллінойс, членкині комітету Сенату з міжнародних справ Теммі Дакворт.

Очільник Міненерго подякував представниці Сенату за постійну підтримку України та сприяння у наданні допомоги українському війську.

«Ми цінуємо вашу допомогу і непохитну підтримку українського народу в боротьбі за демократичні цінності. Наші спільні зусилля допоможуть не тільки перемогти агресора на полі бою, але й пришвидшити «зелений» перехід, який остаточно зруйнує російську імперію, що тримається на прибутках від вуглеводнів», - зазначив міністр.

Теммі Дакворт своєю чергою привітала підписання міністром у межах візиту до Вашингтону Меморандуму між Міненерго України і Асоціацією паливних елементів і водневої енергетики США про створення кооперативного енергетичного партнерства для просування водневої енергетики.

Член Сенату зазначила, що штат Іллінойс, який вона представляє, є частиною водневого хабу Середнього заходу США і центром атомної енергетики. У цьому контексті сторони підкреслили перспективи поглиблення співпраці у майбутньому.

Також обговорювалася участь української сторони у підготовці змін до законодавства, які розширять можливості для впровадження наукових досягнень в енергетику і
відкриють додаткові можливості для проєктів спільних інтересів для розвитку галузей, технологій та створення робочих місць.