Залучення європейського бізнесу до «зеленого» відновлення

Заступник міністра енергетики України Ярослав Демченков провів зустріч з президентом асоціації європейських торгово-промислових палат EUROCHAMBRES Владіміром Длоугі, генеральним директором EUROCAMBRES Беном Джозефом Баттерсом, а також представниками міжнародних Торгово-промислових палат.
Як зазначив Ярослав Демченков, українська енергетика та критична енергетична інфраструктура зазнала значних пошкоджень у результаті прицільних ворожих атак. Водночас війна відкрила можливості не тільки для відновлення, але і модернізації енергетичного сектору, відзначив під час зустрічі Ярослав Демченков.

«Як неодноразово зазначав міністр енергетики України Герман Галущенко, держава ставить за мету здійснити зелене відновлення енергосектору за найсучаснішими енергоефективними технологіями шляхом розвитку відновлюваних джерел енергії, водневих і біотехнологій. Участь європейського бізнесу у відповідних проєктах сприятиме досягненню глобальних кліматичних цілей та зміцнить енергетичну безпеку континенту», - зазначив він.

Заступник міністра підкреслив, що Україна відкрита до співпраці з представниками приватного сектору у напрацюванні ефективних механізмів регуляторної політики і створення прозорих правил функціонування ринку, які дозволять бізнесу брати активну участь у процесі здійснення енергетичного переходу і зеленої трансформації.

Під час зустрічі також обговорили питання інтеграції українського і європейського енергетичних ринків. Ярослав Демченков поінформував представників міжнародних Торгово-промислових палат про ухвалення нормативно-правової бази, яка приводить у відповідність українське законодавство у сфері енергетики до європейських стандартів.