Відбудова України буде проходити із залученням німецького бізнесу

За повідомленням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Світовий банк надає Україні додаткові $200 млн. на відновлення енергетики. Угода бКоманда проєкту ReBuild Ukraine проводить ряд зустрічей із бізнесом та презентує Україну та її економічний потенціал.
Понад тридцять представників бізнес інвесторів Німеччини стали учасниками онлайн-діалогу про шляхи співпраці у відбудові України організованого спільно з Saxony Trade & Invest Corporation.
Голови Українських громад презентували успішні кейси з міжнародної співпраці, результатом якої є не просто відбудова зруйнованої російською агресією інфраструктури та соціальних об’єктів, а трансформація:

«Нам потрібно будувати й реалізовувати ті проєкти, які будуть актуальні багато-багато років…» - Сергій Сухомлин, міський голова Житомирська Міська Рада.

«Вже сьогодні, ми готуємось до відбудови, попри обстріли: разом з економічною комісією при ООН ми працюємо над Майстер-планом, що стане основою відновлення міста Миколаїв та дороговказом для майбутніх поколінь…» - Олександр Сєнкевич - мер Миколаєва, міський голова Миколаївська міська рада.

«Сьогодні в Україні, ми переживаємо будівельний бум, спілкуючись з компаніями – виробниками будівельних матеріалів, ми бачимо, що велика їх кількість вже мають замовлення на 72 місяці вперед. В Україні вже є дефіцит будівельних матеріалів, вони завозяться з Польщі й навіть потужності польських компаній менші за обсяги робіт які проводяться в Україні. І це можливість для європейських компаній заходити вже на Український ринок…» - Борис Пахолюк, КУ «Агенція розвитку міста» Житомирська Міська Рада.

Залучення іноземного бізнесу до відбудови України є вкрай необхідним для економіки в умовах воєнного стану. Ми закликаємо ще більше інвестувати в Україну, не чекаючи закінчення війни. Адже саме зараз є можливості забронювати за собою найбільш перспективні інвестпроєкти. Агенція Saxony Trade & Invest Corporation готове надати юридичну підтримку та супровід кожному, хто долучиться до грандіозного проєкту відбудови України.

Долучіться до відбудови України!ула підписана у Вашингтоні з віце-президентом Світового банку Анною Бьєрде.

Відновлення України розпочнеться вже цього року, причому енергетика визначено як один із пріоритетних напрямків. Залучені кошти від Світового банку будуть використані для відновлення мереж та систем теплопостачання у Києві, Харкові, Миколаєві, Сумах та містах Чернігівської області.
Також на зустрічі з представниками Світового банку було обговорено співпрацю в рамках міжвідомчої платформи координації донорів під назвою "Фінансовий Рамштайн".
Готується до реалізації проект зі страхування військових ризиків для іноземних інвестицій, що є ключовим інструментом для залучення цих інвестицій вже зараз, не чекаючи завершення війни.