Українська делегація на чолі з Германом Галущенком бере участь у 67-й сесії Генеральної конференції МАГАТЕ

Українська делегація на чолі з міністром енергетики Германом Галущенком бере участь у 67-й сесії Генеральної конференції МАГАТЕ. До складу делегації також увійшли президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, т. в. о. Голови Держатомрегулювання Олег Коріков, перший заступник Голови Державного агентства з управління зоною відчуження Андрій Тимчук.

Серед пріоритетних тем сесії - діяльність МАГАТЕ у сфері ядерної та фізичної безпеки та підвищення ефективності і дієвості гарантій Агентства. Зокрема, заплановано предметне обговорення проблем ядерної безпеки та гарантій в Україні.

Для України участь у заході важлива, аби привернути увагу міжнародної спільноти до стану ядерної та радіаційної безпеки в Україні в умовах війни, зокрема до ситуації на ЗАЕС.

У межах конференції українська делегація на чолі з Германом Галущенком планує провести низку зустрічей. Зокрема, з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі та з міністром енергетики США Дженніфер Гренголм. Також заплановано зустрічі з головою делегації Великої Британії – парламентарем, заступником державного секретаря з питань ядерної енергетики та мереж Ендрю Боуї, главою делегації ЄС Массімо Гарріба, з головою делегації Канади - Послом в Австрії та Постійним представником при міжнародних організаціях у Відні Троєм Лулашником та президенткою Канадської комісії з ядерної безпеки пані Руміною Велші, заступником міністра з ядерної безпеки США Джил Грубі, главою делегації Польщі - заступником державного секретаря паном Адамом Гібурже-Четвертинським, головою делегації Франції генеральним адміністратором CEA Франсуа Жаком.