Співпраця України з IFC сприятиме залученню інвестицій у розвиток систем накопичення енергії

За ініціативи Міненерго Україна і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) планують реалізацію проєкту, який сприятиме залученню інвестицій для стимулювання розвитку систем накопичення енергії (energy storage).

Про це йшлося на зустрічі з делегацією IFC на чолі з головою регіонального представництва корпорації в Україні та Молдові Лісою Кестнер, що відбулася в Міненерго за участі заступників міністра енергетики України Фаріда Сафарова та Ярослава Демченкова.

На зустрічі обговорювалися можливі етапи реалізації, необхідні обсяги інвестицій і важливість розвитку цього сектору енергетики, який дозволить посилити стійкість і стабільність енергосистеми.

Сторони обговорили реалізацію проєкту співпраці, який планувалося розпочати ще до початку повномасштабної війни росії проти України. З урахуванням воєнних викликів та ризиків пошкодження енергетичної інфраструктури його актуальність тільки посилилася.
Адже системи накопичення електроенергії можуть відігравати значну роль у балансуванні енергосистеми, що є надзвичайно важливим для України.
Також це важливий крок у напрямку реалізації Енергетичної стратегії, презентованої міністром енергетики Германом Галущенком, щодо розвитку зеленої генерації.