Співпраця у розвитку розподіленої генерації та радіаційна безпека

Міністр енергетики Герман Галущенко провів зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Норвегії в Україні Хелене Санд Андерсен.
Під час зустрічі йшлося про співпрацю між країнами у реалізації проєктів розподіленої генерації відновлюваних джерел енергії та втілення рішень з енергоефективності. Також обговорювалася допомога норвезької сторони у наданні українському енергосектору когенераційних установок та LNG-двигунів.

Очільник Міненерго подякував за підтримку, яку норвезька сторона вже надала Україні, зокрема і енергетичному сектору.
З березня 2022 року Україна отримала від Норвегії 28 вантажів енергетичної гуманітарної допомоги. Це генератори, трансформатори та обладнання, яке використовується для відновлення об’єктів і підтримки роботи енергетичної системи.

Окремо під час зустрічі наголошувалося на необхідності забезпечення ядерної і радіаційної безпеки на європейському континенті. У цьому контексті Герман Галущенко підкреслив важливість напрацювання реальних механізмів дотримання державами правил ядерної і радіаційної безпеки. Він наголосив, що відповідна робота ведеться у межах робочих груп з ядерної і радіаційної та енергетичної безпеки, створених з метою імплементації Формули миру, запропонованої Президентом України Володимиром Зеленським, та подякував Норвегії за участь у їх діяльності.