Реформи, допомога енергосектору і санкції проти «Росатому»: делегація Міненерго працює у Вашингтоні

Делегація Міненерго на чолі з міністром енергетики України Германом Галущенком перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки. Під час візиту обговорюватимуться питання імплементації і продовження реформ в українській енергетиці, вдосконалення механізмів і координації надання допомоги енергетичному сектору, розширення співробітництва між країнами у сфері відновлення енергетичного сектору, необхідність посилення санкційного тиску на російську ядерну галузь.

Програмою передбачено зустрічі Германа Галущенка з міністром енергетики США Дженніфер Ґренголм, міністром торгівлі США Джиною Раймондо, спеціальним представником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, заступниками Держсекретаря США.

Також очільник Міненерго зустрінеться з керівництвом Агенції США з міжнародного розвитку USAID, Світового банку, групою американських сенаторів, керівництвом Торговельної палати США, представниками Ради національної безпеки США, бізнесу та Атлантичною Радою.

Передбачене також підписання низки робочих документів, зокрема меморандуму про співпрацю з Fuel Cell and Hydrogen Energy Association (FCHEA) - провідною галузевою асоціацією в Сполучених Штатах, що представляє понад дев’яносто організацій, які опікуються виробництвом, розповсюдженням та використанням інноваційної, чистої, безпечної та надійної водневої енергії.