Партнерство з чистої енергії між групою G7+ та Україною сприятиме розбудові децентралізованої енергосистеми

Заступник Міністра енергетики Ярослав Демченков спільно з директором із розвитку Посольства Великої Британії в Україні Стефаном Коссоффо провели координаційну зустріч із міжнародними партнерами, під час якої обговорювався план імплементації Енергетичної стратегії України 2050.

Серед учасників - представники Єврокомісії, Представництва ЄС в Україні, Енергетичного Співтовариства, міжнародних фінансових організацій та урядових структур країн-партнерів.

Під час зустрічі учасники обговорили цілі та пріоритети Енергетичної стратегії, презентованої Міністром енергетики Германом Галущенком у Лондоні на Конференції з відновлення України. Також ішлося про важливість мобілізації підтримки партнерів.

«Для нашої енергосистеми стійкість досягається завдяки повній інтеграції енергетичних ринків з європейськими, що забезпечує вільний рух електроенергії без технічних або нормативних бар'єрів. Після війни ми плануємо активізувати енергетичний перехід, стати повноправним учасником європейського ринку сталої енергетики та досягти широкої електрифікації країни із розвиненою «зеленою» економікою», - зазначив Ярослав Демченков.

Заступник Міністра подякував британським партнерам за підтримку у розробленні Енергетичної стратегії та лідерство у процесі комунікації з міжнародними партнерами, аби Україна залишалась на порядку денному наших союзників.

Нагадаємо, на Конференції з відновлення Уряд України та Уряди Групи G7+ зобов’язалися створити Партнерство з чистої енергії для сталого відновлення та реконструкції енергетичної системи України. Партнерство відіграє важливу роль у координації зусиль донорів, активізації та максимальному збільшенні інвестицій.