Illustration
Illustration

інвестиційна привабливість України

Чи знайдеться ще у світі така держава, де 1 долар інвестицій зараз, стане 10 доларів із закінченням війни та вступу України в ЄС?
У Києві відбулася інвестиційна конференція Restart Kharkiv.
💬 «Місто не чекатиме закінчення війни, інвестиції потрібні вже зараз», - вважає міський голова Ігор Терехов.
Харкову не потрібно чекати закінчення війни, щоб почати відновлюватися: місту потрібно почати залучати інвесторів вже сьогодні.
💬 «З початком війни стало набагато важче залучати інвестиції, хоча інтерес до нашої держави значно виріс. Усі хочуть побачити, що можна робити в Україні, усі розуміють, що наша держава врешті-решт переможе й буде велика відбудова, до того ж ми станемо частиною ЄС» - про це заявив народний депутат, голова депутатської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, який є головою наглядової ради UkraineInvest.
💬 «Особливо нашою державою цікавляться інвестори зі США, які вже проходили схожі періоди з Іраком, Афганістаном і заробили багато грошей. Вони звертаються і питають, як можна працювати в Україні. Однак є проблема, оскільки всіх цікавлять страхування ризиків від, наприклад, влучання ракети. Адже можна збудувати великий завод і втратити його за один день, а от хто за це платитиме - невідомо. Тому ми вже понад пів року працюємо на всіх рівнях міжнародної дипломатії, щоб отримати спеціальний пакет страхування військових ризиків, і вже є попередні гарні результати», - повідомив політик.
Наступним кроком по залученню інвесторів в українські громади стане міжнародний форум «Fit For Ukraine» Ukraine Invest, який відбудеться 15 /11/2023 у Варшаві в рамках міжнародної виставки-конференції ReBuild Ukraine.