На Конференції з відновлення України презентували нашу Енергетичну стратегію до 2050 року

На Конференції з відновлення України презентували нашу Енергетичну стратегію до 2050 року.
Знаю, є серед критиків думка, що в умовах війни росії проти нашої енергетики - це сценарій дуже далекого майбутнього.

Але це не так.

Немає сенсу чекати майбутнього. Треба створювати його вже сьогодні. Адже саме за це бореться наша армія - за спільне майбутнє України та всієї Європи.

Основна мета стратегії - це створення європейського енергетичного хабу тут, в Україні. Що для цього потрібно?⬇️
Наростити потужності вітрової генерації до 140 ГВт, сонячної – до 94 ГВт, накопичувачів енергії – до 38 ГВт, атомної генерації – до 30 ГВт, ТЕЦ та біоенергетичних потужностей – до 18 ГВт, гідрогенерації – до 9 ГВт. У нас є для цього необхідний потенціал.

Україна також може стати газовим хабом Європи. У наших підземних сховищах можна зберігати до 30 млрд кубів газу, які стануть гарантією енергетичної безпеки Європейського Союзу.
Загалом інвестиційні можливості для нових енергетичних потужностей складають понад 380 мільярдів доларів.

🤝Справжній друг України Джеффрі Пайєтт вдало підмітив: інвестиції в Україну сьогодні - це не благодійність, це можливість.
💪Впевнений: інвестувати в Україну варто вже зараз. Країна сміливих і витривалих зможе реалізувати найсміливіші ідеї.
Водночас втілення стратегії дозволить вибити росію з енерегетичних ринків, де вона панувала роками, використовуючи шантаж, погрози, підкуп

Ворог ще сильний. Він має вплив у ядерній галузі. Він шантажує світ, створюючи в центрі Європи ядерну та радіаційну загрозу.
Але й це мине. Так як минула монополія росії у газовій та нафтофій галузях. Насамперед завдяки солідарності демократичних країн та спільній боротьбі, зокрема на енергетичному фронті.

🤝Дякую міжнародним партнерам за допомогу у розробці стратегії. Починаємо разом втілювати її в життя не колись, а вже зараз
!