Європейський інвестиційний банк профінансує найкращі проекти з енергоефективності

Розпочався відбір проектів у рамках фінансової угоди «Енергоефективність громадських будівель в Україні» між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Проекти-фіналісти будуть профінансовані ЄІБ.
Фінансування буде надане на термомодернізацію громадських будівель, однак також на будівельні роботи (у тому числі ремонтні роботи пошкоджень, отриманих внаслідок військової агресії росії).Для участі у відборі до 10 грудня 2023 року включно проектні пропозиції із супровідними документами необхідно подати на електронну адресу au.vog.utm%40lasoporp.EEBPU .
Мета фінансової угоди – запровадження енергоефективних заходів у громадських будівлях, зокрема лікарнях, школах, вищих навчальних закладах, дитсадках, аптеках, бібліотеках тощо.
Взяти участь у відборі можуть малі/середні міста та громади по всій Україні, за винятком тих, що розташовані в районі проведення воєнних дій або перебувають в тимчасовій окупації/оточенні.Заявки мають бути подані органами місцевого самоврядування.
Відбір пройде у два етапи:
Для учасників з готовою проектною документацієюДля учасників без готової проектної документації (після попереднього відбору такі учасники будуть зобов’язані підготувати документацію та подати її на оцінку проекту)
З повним переліком вимог до учасників та проєктів можна ознайомитися у Порядку відбору.