Формування запасів енергетичного обладнання важливе у підготовці до зими

Заступник міністра енергетики Ярослав Демченков провів зустріч з керівником міжнародної девелоперської компанії Crown Agents Фергусом Дрейком. Під час зустрічі сторони обговорили налагодження співпраці щодо здійснення закупівель обладнання для потреб енергетичного сектору України, зокрема у межах проєктів з Японським агентством міжнародного співробітництва JICA закупівлю обладнання буде здійснювати саме компанія Crown Agents.

Ярослав Демченков наголосив, що формування запасів обладнання є вкрай важливим у підготовці до наступної зими, яка знову проходитиме в умовах прицільних ворожих атак на об’єкти енергетичної інфраструктури, та ознайомив учасників зустрічі з поточними потребами енергетичних компаній України в устаткуванні, зокрема високовольтному обладнанні, а також газових турбінах.

Під час зустрічі наголошувалося на позиції міністра енергетики Германа Галущенка щодо важливої ролі розподіленої генерації для децентралізації та посилення стійкості енергосистеми протягом зимового періоду.

Саме тому реалізація проєктів з постачання в Україну відповідного обладнання є надзвичайно актуальною. Важливе значення також має оперативність здійснення відповідних закупівель, адже після ворожих атак енергетики мають якнайшвидше замінити пошкоджене обладнання, щоб відновити енергопостачання споживачів.
Варто додати, що за проєктами JICA для України було закуплено обладнання для виробництва та передачі електроенергії, а також транспортування газу на суму понад 209 млн доларів США.