Держенергонагляд продовжує огляди пошкоджених об’єктів електроенергетики

Від початку повномасштабного вторгнення рф енергетична інфраструктура України зазнала значних пошкоджень та руйнувань внаслідок масованих обстрілів. Зокрема, були уражені тисячі кілометрів повітряних ліній електропередачі та сотні об’єктів електроенергетики.
З метою оперативного відновлення й забезпечення надійного та якісного електропостачання споживачам в регіонах діють комісії щодо оглядів пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових. До роботи в комісіях активно залучаються представники Держенергонагляду. Наразі в оглядах задіяно 60 фахівців відомства.

Так, з 1 січня 2023 року представники територіальних органів Держенергонагляду у складі відповідних комісій вже оглянули 1 135 пошкоджених об’єктів.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення, було здійснено 2 711 оглядів пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових у 17 операторів систем розподілу. Найбільше об’єктів оглянуто у Київській (1 033), Сумській (767), Миколаївській (370) та Харківській (159) областях.

Станом на 26 липня комісіями складено понад 2,5 тис. дефектних актів, ще 136 – на стадії погодження.
Зазначимо, що детальний аналіз дефектних актів, складених за результатами таких оглядів, дає можливість ефективніше планувати відновлювальні роботи та залучати донорське фінансування. Зокрема, отримувати та розподіляти енергообладнання, що надходить від міжнародних партнерів як гуманітарна допомога.

Джерело:
https://www.kmu.gov.ua/news/derzhenerhonahliad-prodovzhuie-ohliady-poshkodzhenykh-obiektiv-elektroenerhetyky